Труби чавунні каналізаційні SML

Безраструбна чавунна каналізація SML Saint-Gobain Pam-Global - це система чавунної каналізації з ливарного чавуну передового європейської якості міжнародної групи компаній, світового лідера у виробництві та продажу будівельних матеріалів концерну Saint-Gobain.



Компанія Saint-Gobain, підрозділ Pam-Global, випускає систему чавунної безраструбної каналізації протягом більше 30-ти років. З тих пір чавунна каналізаційна труба SML зарекомендувала себе найкращим чином на світовому будівельному ринку і вкінець замінила каналізаційні системи на розтрубної основі.
    Система Saint-Gobain Pam-Global включає в себе чавунні труби для каналізації та фітинги, які йдуть без звичних розтрубів, а з'єднання між собою відбувається за допомогою хомутів «стик в стик», які складаються з манжет, виконаних з стійкою до хімічного впливу EPDM, що знаходиться в самому хомуті. Хомути створені з сортів найвищої якості нержавіючої сталі, що дозволяє витримувати підвищений тиск і сильні сторонні навантаження.



 
Виробництво чавунних каналізаційних труб SML і фасонних частин до них відбувається у відповідності з сучасними технологіями і відповідає міжнародним та європейським стандартам DIN 19522 та EN 877.
   Система чавунних труб SML відмінно підходить як для використання у внутрішніх так і для зовнішніх систем водостоку у висотних будівлях, для вокзалів, аеропортів, офісних будівель, лікарень, супермаркетів, готелів, підземних гаражів і паркінгів, складів, об'єктів з підвищеними вимогами до вогнезахисту або шумозахисту.

   Абсолютно герметичні стики і шви, стійкість до корозії, висока здатність до опору механічним і тепловим навантаженням - ці переваги дають гарантію надійності і довговічності роботи системи чавунної безраструбна каналізації SML Saint-Gobain Pam-Global.

   Безраструбні чавунні каналізаційні труби (PAM-GLOBAL) SML давно зарекомендували себе одним з найбільш надійних матеріалів застосовуваних всередині будівель для відводу стоків, будь то зливостоки або господарсько / побутова каналізація. Рівна і гладка поверхня всередині чавунної труби SML створює сприятливі умови для швидкого проходу стоків, а в комбінації з сифонними воронками, застосовуваних на покрівлі, показує вражаючу ефективність як внутрішній зливостоки. Під час виробництва чавунних каналізаційних труб застосовується метод відцентрового лиття. Розпечений чавун заливається в довгі обертові трубні форми. Згодом обертання труб розплавлений чавун розтікається по внутрішній стороні рівномірно і при переході до охолодження виходить чавунна каналізаційна труба з досить гладким внутрішнім покриттям. Фасонні частини виготовляються за допомогою методу лиття в піщані форми. Внаслідок особливої ??структури матеріалу, який використовується при виробництві чавунних труб SML Pam-Global - сірий ливарний чавун з графітом пластинчастого типу - досягається досить висока міцність і стійкість до корозії чавунних каналізаційних труб, що дозволяє стверджувати, що чавунна безраструбна труба Saint-Gobain PAM-GLOBAL SML прослужить в десятки разів довше свого гарантійного терміну.



 
Зовнішнє покриття чавунних труб SML вишнево-коричневим лаком на епоксидної основі товщиною в приблизно 80-100 мкм протидіє утворень іржі. Усередині безраструбних чавунні каналізаційні труби SML покриті спецслоем товщиною в 130 мкм, завдяки чому досягається гладка внутрішня поверхня, що перешкоджає утворенню відкладень, а також забезпечує високу прохідну здатність стоків по чавунної каналізаційної труби. Фітинги безраструбна чавунної труби SML PAM-GLOBAL всередині і зовні покриваються епоксидним лаком приблизною товщини 40-80 мкм.
   Крім надійності та довговічності, безраструбна каналізаційна труба SML має один з найкращих показників по звукоізоляції, і відповідає всім актуальним на сьогоднішній день нормативним актам, що було підтверджено безліччю випробувань, які проводилися в найкращих європейських лабораторіях.
   Труба каналізаційна SML абсолютно відповідають стандартам по шумоізоляції в житлових будівлях щодо DIN 4109.
   Одним з основних переваг чавунних труб SML виробництва концерну Saint-Gobain є їх негорючість. Щодо DIN 4102 вироби вироблені із чавуну відносяться до А1 класу по пожежної безпеки та є негорючими. Чавунна безраструбная каналізаційна труба SML, на відміну від каналізації з ПП, не вимагає установки додаткової вогнезахисту. Чавунні труби SML НЕ плавляться і не горять у вогні.
   Стандарти якості
Щодо європейського стандарту DIN EN 877 застосовуваного для фасонних частин і труб, які виготовляються з ковкого чавуну, і застосовних під будівництво напірних і безнапірних систем чавунної каналізації та водовідведення. Окреслені діаметри виробів мають варіації від DN40 до DN600.
Цей стандарт містить в собі вимоги до матеріалів, задані певні розміри і допуски, механічні властивості, склади, стандарти покриття для безраструбних чавунних каналізаційних труб і фітингів, що виробляються методом лиття або за допомогою чавунних заготовок. Стандарт DIN EN 877 також описує вимоги до всіх виробленим елементам, включаючи також з'єднання. Системи чавунної каналізації та водовідведення з труб SML відповідають і, в більшості випадків, навіть перевершують вимоги вишезаданного стандарту, а також таких стандартів як DIN19522 і ISO6594.
Область застосування
 Чавун проявив себе як кращий матеріал, що має унікальні властивості при застосуванні для систем каналізації з чавунних труб SML та водовідведення. PAM-GLOBAL SML це система каналізації з ливарного чавуну, яка відповідає всім вимогам у сучасному будівництві і найкращим чином підходить для в застосування в житлових та обладнання громадських споруд, високоповерхових будинків, для комерційних центрів, готелів міжнародного значення, і навіть у лікарнях, гаражах, на складах і т.п. Безраструбних чавунні каналізаційні труби SML відмінно підходять під установку у будівлях з високими вимогами до вогні і шумозахисту: у готелі, торгові центри, елітні житлові будинки, лікарні, на стадіони і т.п.



Проектні роботи та монтаж.
   Труба каналізаційна чавунна SML має дозвіл на застосування в системі каналізації та водовідведення під будівництво будівель і будь-яких інших споруд який завгодно складності. Виконання проектних робіт і монтаж систем чавунних труб SML-каналізації повинні проводитися відповідно до DIN EN12056 і з українськими будівельними нормами і правилами, з загальнообов'язковим урахуванням зазначених рекомендацій і правил монтажу від фірми-виробника Saint-Gobain (Франція). Для монтажу каналізаційної системи SML застосовують сполучні хомути, які складаються з стійкою до хімічного впливу гуми (EPDM) + високоякісної нержавіючої сталі. Хомути стандартного виконання застосовують у безнапірних каналізаційних системах, а хомути спеціального виконання можуть витримати тиск 3-10 бар. Внаслідок чого, з'єднання деталей чавунної каналізаційної системи SML між собою відбувається за допомогою хомутів, виробництво монтажу і демонтажу чавунних труб SML дуже просто. До того ж, будь-який елемент SML системи може бути змінений, не порушуючи загальної цілісності системи: необхідно всього-навсього зняти хомути звільнивши необхідні елементи.

Інші типи труби PAM-GLOBAL, безраструбна каналізації



   Крім чавунної труби типу SML існують і інші види безраструбних каналізаційних труб, що відрізняються від труб SML своїм внутрішнім і зовнішнім покриттям, що мають так само іншу сферу застосування. Незалежно від покриття всі чавунні каналізаційні труби і фітинги до них виробляються відповідно до стандарту EN 877, що дозволяє без праці створювати комбінації і поєднувати елементи з різних систем.
 

Чавунні безраструбних труби TML Pam-Global Saint-Gobain




Труби каналізаційні TML застосовні під прокладку в грунті. Зовні труби TML оцинковані і мають шар акрилової смоли, що створює дод. захист від грунтового впливу. Зсередини труби чавунні каналізаційні TML і фасонні частини до них мають покриття з високоякісного епоксидного шару. Чавунні труби TML застосовують для прокладання під автострадами і розраховані на вплив поздовжнього типу при виконанні умови наявності щільного перекриття на поверхні грунту.
Зовнішнє та внутрішнє покриття чавунних труб TML
Фітинги: всередині порядку 200мкм (епоксидний порошок) верхній шар ~ 100мкм (цинку) і ~ 200мкм (епоксидного порошку)
Труба чавунна: всередині 110-130мкм (епоксидного лаку) верхній шар 130г/м2 (цинку) і 60-100 мкм епоксидного покривного лаку)

   

Труби чавунні безраструбних BML Pam-Global Saint-Gobain


Труби чавунні BML застосовують під будівництво автострад та мостів, так само тоді, коли задані підвищені вимоги до зовнішнього антикорозійного покриття. Чавунні каналізаційні труби BML зовні мають покриття з шару цинку, а також покриті епоксидної смолою (відтінок DB702). Усередині чавунні труби BML також мають покриття з епоксидного лаку.
Покриття чавунних труб BML
Фітинги: зовні і всередині - грунтове покриття (70мкм) + покривні покриття (80мкм) щодо ZTV-ING
Чавунні каналізаційні труби: всередині 120-130мкм (шар з епоксидної смоли) зовні 40мкм (цинку) і 80мкм (епоксидної смоли).

    

 

Труби чавунні безраструбних KML Pam-Global Saint-Gobain


чавунна труба KML Pam-Global Saint-Gobain

Труби каналізаційні KML застосовуються для відводу всіляких агресивних, різних гарячих і жирних стоків. Ці чавунні труби застосовують для лабораторій, лікарень, пралень і для відведення стоків з кухні або їдальні. Чавунні каналізаційні труби KML зовні мають покриття спеціальної розробки епоксидним лаком, під яким мається шар цинку додає додаткову корозійну стійкість. Усередині каналізаційні чавунні труби та фасонні деталі до них системи KML покриті вдосконаленим шаром з епоксидної смоли.
Покриття чавунних труб KML
Фтінгі: зовні і всередині: близько 250мкм (епоксидного порошку)
Чавунні каналізаційні труби: всередині 220-300мкм (епоксидної смоли), зовні 130г/м2 (цинку) і ~ 60мкм (епоксидного захисного лаку)